Uw uitgeverij aanmelden bij UvO

Stichting UvO neemt meestal zelf contact op met rechthebbenden wanneer hun content wordt gebruikt. Maar uitgevers kunnen zich ook zelf aanmelden. Praktisch alle uitgevers in Nederland gingen u voor.

Voordelen van aansluiten bij UvO

- UvO oefent uw collectieve rechten uit, iets dat moeilijk individueel te doen is.

- UvO incasseert namens u vergoedingen bij onderwijsinstellingen.

- UvO keert vergoedingen uit wanneer uw content gebruikt wordt in het onderwijs.

Uw uitgever aanmelden

Uitgevers kunnen zich aanmelden bij UvO door een machtiging ('mandaat' of 'volmacht') af te geven. Vul onderstaand formulier in en stuur deze op aan UvO.

Klik hier voor het formulier 'Volmacht rechthebbenden'

Let op: Denkt u als uitgever dat u ook recht heeft op vergoedingen vanuit Leenrecht (uitleningen bibliotheken), Reprorecht (fotokopieën) en Thuiskopie (datadragers als smartphones en usb-sticks)? Dan kunt u bij Stichting PRO terecht.