Woordenteller

Omdat Stichting UvO werkt met een woordgrens om te bepalen of een overname valt binnen de afkoopregeling (korte overname), helpen wij u graag om eenvoudig te bepalen hoeveel woorden een overname heeft door gratis een woordenteller aan te bieden. Hierdoor hoeft u als gebruiker niet meer zelf woorden te tellen.  

Let wel op:

De woordenteller is een hulpmiddel bij het bepalen van de woordgrens voor onderwijsinstellingen in het hoger beroepsonderwijs. Door verschillen in OCR-software kan het voorkomen dat een eigen telling afwijkt van onze telling. Onze telling is in dit geval leidend.

Houdt u rekening met onderstaande voorwaarden?

  • U kunt alleen PDF-bestanden uploaden;
  • U kunt een bestand van maximaal 150 pagina’s uploaden, afhankelijk van het aantal illustraties;
  • Een hoge kwaliteit van het bestand (duidelijke tekst, min 300 dpi) is vereist: deze is van invloed op de woordentelling;
  • Afbeeldingen, tabellen en grafieken telt de woordenteller niet afzonderlijk als 200 woorden mee, deze zult u zelf moeten optellen;
  • Woorden in tabellen kunnen voor een afwijkend resultaat zorgen.


Kijk voor de woordengrenzen in onze voorwaarden op de website.

Na ongeveer 15 minuten ontvangt u per e-mail het resultaat. Let op; te zware bestanden worden verwijderd. De woordenteller is alleen bedoeld om de grens van kort (8.000) en niet-kort (10.000 woorden) vast te stellen.

Inloggen Webportal

Inloggen Webportal